Nissan

Enkle ting kan være helt utrolig

19.7.2017 – Nissan annonserte i dag at neste generasjon Nissan LEAF vil bli levert med e-Pedal, en revolusjonerende teknologi som vil endre fullstendig på måten vi kjører bil.

 

Ved å trykke på en knapp i senterkonsollen, endrer teknologien gasspedalen i bilen om til en e-Pedal. Det vil si at den ikke bare lenger benyttes til å få bilen til å akselerere, men også til å bremse og stoppebilen kun med denne ene pedalen.

 

e-Pedal-teknologien er verdens første én-pedals-teknologi som gjør det mulig for fører å stoppe bilen fullstendig, også i en bakketopp samt holde den posisjonen i opp- eller nedoverbakker før den kan gjenoppta kjøringen momentant.

 

Sjåførene vil med dette være i stand til å gjøre unna 90 prosent av all kjøring ved bruk av kun én pedal. Det bidrar til å gjøre bilkjøring langt mer spennende og mindre slitsomt. Ved rushtrafikk og i køkjøring vil førerne ikke lenger trenge å bytte fra pedal til pedal, og på den måten forenkles selve kjøringen samtidig som den blir mer engasjerende.

 

e-Pedal-teknologien representerer nok en milepæl i Nissans forpliktelse til å utvikle og tilgjengeliggjøre avansert teknologisk utstyr til massemarkedet. For å gjøre bilkjøring tryggere og mer underholdende, utvikler Nissan denne teknologien som et ledd i Nissan Intelligent Mobility. Det er selskapets program for videre utvikling av hvordan biler skal kjøres, hvordan de blir motorisert og integrert inn i samfunnet. 

 

Ved lanseringen av Nissan LEAF, verdens første masseproduserte elbil, etablerte Nissan seg som en pioneer innen elektriske biler. I dag er Nissan LEAF verdens mest solgte elbil med mer enn 277 000 biler i hele verden.

 

For de siste oppdateringer følger du #Nissan #LEAF #ElectrifyTheWorld og tar del i debatten.

 

Vil du ha mer informasjon om Nissan Motor Co., Ltd. sine produkter, tjenester og vår forpliktelse til fornybar mobilitet, så besøker du Nissan-Global.com. Følg oss på Facebook, Instagram, Twitter og LinkedIn, og ta en titt på våre siste videoer publisert på YouTube.

 

 

iBruk den tradisjonelle bremsepedalen når det er behov for hard oppbremsing.

Tilbake